Home Auto 3 tips voor het verzekeren van je auto of motor

3 tips voor het verzekeren van je auto of motor

0
3 tips voor het verzekeren van je auto of motor

Wanneer je je auto of motor wilt verzekeren, zijn er veel zaken waar je over na moet denken. Je wilt immers een zo laag mogelijke premie, maar er wel zeker van zijn dat je veilig mogelijk en zonder zorgen lekker kunt blijven rijden op de weg!

In dit artikel geven we je drie suggesties om eens naar te kijken bij het verzekeren van je auto of motor.

Tip 1. Tweede auto verzekeren

Veel verzekeraars hebben een zogenaamde tweedegezinsautoregeling.
Ze geven dan bij het verzekeren van een tweede auto dezelfde korting als voor de eerste auto. Je bouwt bij de tweede auto wel afzonderlijk schadevrije jaren op, die je meeneemt als je naar een andere verzekeraar overstapt.
En let op: zowel de auto als de bestuurders moeten aan een aantal voorwaarden voldoen. Vaak kun je bijvoorbeeld pas gebruik maken van deze regeling als je de laatste een รก twee jaar geen schade hebt gereden met de eerste auto, de tweede auto of met beide auto’s. Ga voor meer tips en de verzekeringsvergelijker naar de website van Combi Motors.

Tip 2. Inzittendekking

Heb je zowel een ongevallen- als schadeverzekering inzittenden? Dan ben je dubbel verzekerd. De Consumentenbond geeft de voorkeur aan de schadeverzekering inzittenden. Die keert namelijk de werkelijk geleden schade uit bij blijvende invaliditeit of overlijden. Ongeacht wie er schuld heeft aan het ongeval.
Dat is vooral belangrijk voor de bestuurder die zelf een ongeval veroorzaakt. Een ongevallenverzekering inzittenden is meestal goedkoper dan een schadeverzekering inzittenden, maar keert slechts het maximumbedrag uit. Bij beide verzekeringen speelt de schuldvraag geen rol. Kijk voor meer tips op de site van Combi Motors.

Tip 3. Verzekering vergelijken

Wil je jouw motor verzekeren, maar heb je geen idee bij welke verzekeringsmaatschappij je moet wezen voor de beste dekking voor jouw specifieke voertuig en de meest voordelige premie? Bij Combi Motors krijg je het beste advies, omdat alle mensen van het team ook daadwerkelijk motor rijden en door hun passie voor motors echt alles weten van motorvoertuigen in alle soorten en maten. Op de site heb je ook nog eens een zeer handige vergelijkingstool waar je alle soorten motor- en autoverzekeringen met elkaar kunt vergelijken. Zo kun je op je gemak thuis vanaf je PC kijken welke verzekering het beste aansluit op jouw wensen en je budget.