Snelle manieren om geld te verdienen

We zitten allemaal wel eens even in geldnood. Vooral als de zon wat vaker doorkomt en je toch vaker een terrasje pakt, gaat het hard met het geld. Zelf weet ik hier als student maar al te veel van. Zit jij een beetje krap bij kas en wil je snel een zakcentje erbij verdienen? Ik ken mensen die dan een poging doen tot online gokken of een weddenschap afsluiten met hun vrienden. In deze blog deel ik mijn gouden tips om snel wat geld bij te verdienen naast je gewone baantje.

Een avondje oppassen

Iets dat vaak makkelijk geld verdienen is, is oppassen. Oppassen is een klusje dat zo nu en dan nog best eens leuk kan zijn. Zelf ben ik altijd de jongste geweest in mijn gezin, dus heb ik nooit op een jonger broertje of zusje hoeven te passen. Daarom vind ik het hartstikke leuk om zo nu en dan op de kinderen van mijn buren te passen. Deze kinderen zijn ook nog eens enorm lief dus het kost me maar weinig moeite. Ik geef ze iets ter vermaak, zoals een puzzel of kleurplaat, en kan dan vaak zelf mijn eigen ding doen. Heb jij geen buren die af en toe een avondje uit eten gaan? Dan zijn tegenwoordig ook apps voor oppasadresjes. Hier kun je je eigen beschikbaarheid doorgeven, dus dit is ook nog eens enorm flexibel als je oppassen echt maar af en toe wil doen.

Verkoop je oude spullen

Wat ik zo nu en dan ook wel eens doe als ik krap bij kas zit, is het opruimen van mijn kamer. Je zult je nu vast vragen wat het opruimen van mijn kamer te maken heeft met de hoeveelheid geld in mijn portemonnee. Dat zal ik je vertellen. Bij het opruimen van mijn kamer, verzamel ik alle spullen die ik niet meer gebruik en nodig heb op een grote stapel. Vervolgens zoek ik in deze stapel uit welke spullen er nog goed uitzien en verkocht zouden kunnen worden. Dit doe ik zowel met kleding als met andere spullen. Deze verkoop ik dan op sites als UnitedWardrobe (voor kleding) of Marktplaats. Achteraf heb ik dan weer wat geld op mijn rekening en een opgeruimde kamer: Wat wil je nog meer?

Besparen op boodschappen

Sinds ik op mijzelf ben gaan wonen, ben ik erachter gekomen dat je al snel veel geld uitgeeft aan boodschappen. Doordat je dit vaak uitgeeft in meerdere bezoeken aan de supermarkt, heb je dit vaak niet door. Deze bedragen kunnen echter wel enorm oplopen! Daarom ben ik de laatste tijd steeds bewuster en alerter geworden op alle aanbiedingen in de supermarkten. Ik heb een tijd bijgehouden hoeveel ik bespaarde hiermee, en dit was ongelofelijk veel. Door goed de aanbiedingen van supermarkten in de gaten te houden, kun je dus veel geld besparen zodat je volgende maand niet meer in geldnood zit!