Goedkoop je studentenkamer flair geven

Kamer met budget

Een studentenkamer is altijd wikken en wegen. Je kunt als student namelijk niet je droom paleis bouwen aangezien je hoogst waarschijnlijk weinig of geen geld hebt voor een kamer. Zeker sinds de studiesubsidie is stopgezet en steeds meer studenten leningen nodig hebben om hun studie te kunnen financieren. Om die reden is het steeds belangrijker om niet al te duur een studentenkamer te krijgen. Er zijn verschillende tactieken om dit voor elkaar te krijgen. In dit artikel bespreken we de beste manieren om een prachtige studentenkamer te krijgen tegen een schappelijke prijs.

Een van de eerste tactieken die je kunt toepassen om een goedkope studentenkamer te krijgen is de locatie. Als je in een stad zoals Amsterdam of Utrecht gaat studeren dan zijn de kamers in het centrum ongelofelijk duur. En je krijgt er niet zo heel veel ruimte voor terug. Daarom is het mogelijk een goede optie om een kamer te zoeken meer in de buitenwijken van deze steden. Daar kun je een grotere kamer krijgen voor minder geld. Tegenwoordig zijn de openbaar vervoer verbindingen zo goed dat het helemaal geen probleem is en je zo in de stad bent.

Zelf inrichten

Een andere tip is om te kijken naar tot in hoeverre de kamer al gemeubileerd is. Als de kamer namelijk al gemeubileerd is zul je dat gaan merken in de huurprijs. Er gaat meer werk zitten in een kamer die nog geen meubels heeft en waar nog meer werk aan moet gebeuren. Maar dit is het meer dan waard aangezien je dan voor jaren een minder hoge huur hebt. Een andere goede tip is om als je dan een lege kamer hebt deze mooi te maken op een goedkope manier. Op marktplaats kun je veel dingen goedkoop of zelfs gratis krijgen. Ik had bijvoorbeeld in mijn eigen studentenkamer een gratis tapijt. Desondanks zullen sommige dingen natuurlijk wel geld kosten. Maar het hoeft niet veel geld te zijn.

Zo kun je bijvoorbeeld goedkoop bij BES LED – led verlichting kopen. Deze verlichting is warm en fijn voor een gezellige kamer en hoeft niet duur te zijn. Qua kasten kun je ook op marktplaats kijken. Zeker aan het begin van de zomer wanneer veel studenten gaan verhuizen, afstuderen, of buitenlandse studenten teruggaan naar hun land van herkomst, kun je goedkoop dingen aanschaffen. En ander is er natuurlijk altijd Ikea. Het is wel handig natuurlijk als je ouders meehelpen aangezien zij waarschijnlijk een auto hebben.