Vloerlampen maken het verschil in je huis

Vloerlampen

Een compleet lichtplan maken voor je huis lijkt misschien wat overdreven, maar dat is het zeker niet. Je wilt immers overal voldoende licht hebben, maar ook weer niet te veel. Je moet dus met meerdere factoren rekening houden. Heb je gekozen voor heel donkere muren en donkere gordijnen? Dan heb je meer licht nodig dan in een compleet wit huis. Om te bepalen waar je je vloerlampen, hanglampen en schemerlampjes gaat plaatsen, zul je er echt even voor moeten gaan zitten. Door het juiste gebruik van licht in huis, zul je merken dat je je beter op je gemak voelt. En ziet alles er net iets mooier uit.

Kies je alle lampen uit dezelfde serie?

We zien het overal in de bladen: perfect gestylde huiskamers die eruit zien alsof er niet in geleefd wordt. Maar in jouw huis gaat natuurlijk wél geleefd worden. Is het dan slim om alle hanglampen, vloerlampen, spotjes enzovoort uit dezelfde serie te kiezen of ga jij juist voor allemaal verschillende lampen? Die keuze blijft bij jou. Het is immers jouw huis. Door te kiezen voor alle lampen uit dezelfde serie kies je voor wat rust en regelmaat. Door juist te gaan voor allemaal verschillende lampen wordt het geheel iets speelser. Het is maar net wat bij jou past.
Vloerlampen

Vloerlampen worden gezien als overbodig

Maar dat zijn ze niet! Want vloerlampen kunnen op diverse manieren gebruikt worden. Als fijn lampje voor bij het lezen of puzzelen, maar ook als grote lamp die je tot boven de salontafel kunt plaatsen. Met vloerlampen kun je de donkerste hoekjes van je huis perfect uitlichten. Ook als je graag kunst of foto’s aan de muur wilt hebben, kun je vloerlampen gebruiken om deze meer zichtbaar te laten zijn. En dus om ze meer tot hun recht te laten komen.

Kies de lampen die bij je passen

En dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Er zijn zoveel schitterende lampen te koop en de ene dag ben je helemaal weg van díe en de andere dag van díe. Het uitkiezen van je lampen kost misschien nog wel het meeste tijd van allemaal. Het is daarom niet zo vreemd dat je in veel nieuwbouwhuizen kale peertjes ziet hangen. De bewoners weten dan gewoon nog niet wat ze willen. Daarbij speelt de prijs natuurlijk ook altijd een rol. Mooie, goede lampen zijn niet goedkoop. Het is dus zeker verstandig om daar voor te gaan sparen.