Je zoon heeft zijn rijbewijs, bereid je voor

Opgroeiende kinderen

Bij het opgroeien van je kinderen komt waarschijnlijk een hoop schade kijken. Helemaal bij zonen. Alle ouders weten dat opgroeiende kinderen een gevaar zijn voor zichzelf en alle spullen om hen heen. Ik overdrijf natuurlijk en opgroeiende kinderen zijn fantastisch maar het is toch wel zeker waar dat bij jeugdig enthousiasme komen een hoop gebroken vazen en andere huisartikelen. Jongens zijn druk, enthousiast en hebben meestal nog niet een hele fijne motoriek. Dit betekent dat je spullen helaas af en toe zullen sneuvelen. Daarnaast zullen ze ook regelmatig thuiskomen met schrammen en bulten.

Maar wat gebeurt er wanneer je zonen opgroeien? Zullen ze nog altijd schade creëren? Helaas waarschijnlijk wel. We weten allemaal dat pubers ook niet echt de makkelijkste en slimste personen zijn. Daarbij komt ook nog eens het feit dat ze onderdeel worden van een vriendengroep waarin iedereen elkaar aanspoort. Het is natuurlijk helemaal niet erg wanneer je kinderen soms per ongeluk iets kapot maken maar het is wel een probleem als het om ontzettend dure spullen gaat.

Rijschade

Een van de verhalen die ik persoonlijk vaak hoor en waar ik ook persoonlijk ervaring mee heb is dat jongeren die net hun rijbewijs hebben schade aanbrengen aan de auto van hun ouders. Dit is natuurlijk te verwachten wanneer er overenthousiaste maar onervaren bestuurders in de auto zitten. Gelukkig zijn het vaak ongelukken waarbij iedereen ongedeerd blijft maar er is vaak wel autoschade. Autoschade kan ontzettend duur zijn om te repareren en om deze redenen kun je daarom het beste ervoor zorgen dat je weet waar je het goedkoopst en meest effectief autoschade kan repareren.

Reparaties

Veelvoorkomende schade die door jongeren wordt gecreëerd is autoruitschade. Ik heb persoonlijk meegemaakt dat mijn zoon achteruit een parkeerplek uitreed zonder goed te kijken en een boomstronk door de ruit heen knalde. De ruit moest worden vervangen. Een achterruit of voorruit vervangen kosten kunnen hoog oplopen. Daarom is het natuurlijk ook altijd een goed idee om een goede verzekering te hebben. Ga ervanuit dat wanneer je kinderen net hun rijbewijs hebben dat er onverwachte kosten kunnen komen.

Een andere optie is om je kinderen wanneer ze hun rijbewijs halen een auto cadeau te doen. Dit klinkt natuurlijk ontzettend duur maar een tweedehandsauto hoeft helemaal niet duur te zijn. Op deze manier zijn ze ook zelfverantwoordelijk voor de auto en zullen ze bewuster rijden. Als ze schade aan hun eigen auto creëren zullen ze het namelijk zelf moeten betalen.