Home Wonen Dit moet je weten over underlayment platen 

Dit moet je weten over underlayment platen 

0
Dit moet je weten over underlayment platen 

Als je zelf klusjes in huis kunt uitvoeren, dan brengt dat meerdere voordelen met zich mee. Het grootste voordeel is dat je hier geld mee kunt besparen. Een ander voordeel is dat je er zelf de controle over hebt en je er alles aan kunt doen om het zo mooi mogelijk te maken. Als klusjesman krijg je te maken met verschillende soorten materialen. Een materiaalsoort waar je vroeg of laat in je leven mee te maken gaat krijgen, zijn underlayment platen. 

 

Wat zijn underlayment platen precies?

Underlayment platen zijn onderplaten die gebruikt kunnen worden voor diverse doeleinden. Zo worden underlayment platen gebruikt bij het leggen van een vloer, maar daarnaast ook voor het bouwen van een tussenmuur. Deze platen hebben enigszins overeenkomsten met multiplex platen. Een groot verschil tussen de twee is dat underlayment platen niet gebruikt worden op plekken die voortdurend in het zicht komen te staan. Dit omdat de platen er wat wilder uitzien en de meesten dat niet mooi vinden. Als bouwmateriaal is het echter een erg prettige plaatsoort. Dit heeft onder andere te maken met dat de platen erg recht zijn en je ze daardoor goed als basis kunt gebruiken. Wel is het belangrijk dat je de platen voordat je ze gebruikt, goed opbergt. Zo voorkom je dat ze krom trekken. 

Waar kun je de platen kopen?

Underlayment platen kun je bij diverse plekken kopen. Zo kun je ze bestellen via webshops, maar ook kopen in een bouwmarkt. Een voordeel van het kopen van de platen in een bouwmarkt is dat je daar advies kunt vragen. Echter, als je geen advies nodig hebt, dan is het bestellen van de platen de kortste slag. Let er bij het bestellen wel op dat je kiest voor de juiste houtsoort. Elke soort hout heeft namelijk andere eigenschappen die invloed hebben op de uiteindelijke constructie. Daarnaast is er ook een verschil in dikte mogelijk. Als je voor veilig wilt gaan, kies je voor underlayment platen van 18mm dik. De meeste platen die verkocht hebben overigens ook deze afmeting. 

 

Hoe duur zijn de platen?

Als je underlayment platen wilt kopen, hangt de prijs onder andere af van de grootte van de plaat. Daarnaast speelt de soort hout hier ook een belangrijke rol. Zoals eerder benoemd heeft elke soort hout andere eigenschappen en dat heeft invloed op de prijs. Kijk daarom voordat je iets besteld naar deze eigenschappen en bepaal of het slim is om extra te betalen voor een net wat sterkere plaat.