Veiligheid op de werkvloer dankzij het VCA diploma

Als leidinggevende vind je het natuurlijk belangrijk dat jouw werknemers zich veilig voelen op de werkvloer. Dat zorgt ook voor een betere werksfeer. Bijvoorbeeld in de bouw, in de groenvoorziening, of de schoonmaakbranche. Dit zijn allemaal VCA-gecertificeerde beroepen waar veiligheid maar ook milieu en gezondheid hoog in het vaandel staan. Er zijn diverse regels waar je rekening mee moet houden als leidinggevende, maar ook als ZZP-er in deze beroepstakken. Daarom is het vastgelegd in de wet dat je als leidinggevende een VCA cursus moet doen als je in deze branches werkzaam bent en daarop volgend een VCA examen af moet leggen. Dit kan bijvoorbeeld bij VCA halen via in1keervca.nl. Het examen kun je op dezelfde dag als de cursus afleggen. Het examen doe je op de computer en kun je in diverse talen doen. En natuurlijk kun je op zo'n dag nog even gezellig netwerken met anderen ook!

Eerst een VCA VOL proefexamen doen

Je kunt eerst een proefexamen doen na de cursus. Dit kun je doen om jezelf voor te bereiden op het daadwerkelijke examen. Alle aandachtspunten op het gebied van veiligheid en gezondheid op de werkplek zullen voorbijkomen in een VCA VOL proefexamen. Dat is dan ook waar VCA voor staat: Veiligheid, gezondheid en milieu Checklist Aannemers. VOL staat voor Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden. Het proefexamen bestaat uit vier onderdelen, waaronder het beheersen van ongelukken en de uitvoering van taken, en je krijgt er dezelfde tijd voor als het echte examen. Zo kun je ook wennen aan die tijdsdruk. Net als het daadwerkelijke examen is ook het proefexamen beschikbaar in meerdere talen. Indien je dit proefexamen succesvol volbrengt, ben je klaar gestoomd voor het echte examen! Door VCA halen via in1keervca.nl behaal je in een mum van tijd je diploma.

Diverse plekken in Nederland

Zowel de cursus, als het proefexamen en het echte examen kun je op diverse plekken in Nederland doen. Door het hele land zitten cursuslocaties. Of het nu Amsterdam, Emmen of Heerhugowaard is, er is gegarandeerd een locatie dicht bij jouw huis. Een cursusdag met aansluitend VCA vol proefexamen of VCA VOL examen is een gezellige dag, de koffie en thee staat klaar! Indien je niet slaagt krijg je een gratis herkansing. Een vereiste is dan wel dat je eerst het e-learningprogramma thuis gevolgd hebt, om je voor te bereiden op de cursus. Dus, indien je het VCA vol diploma in handen hebt sta je als leidinggevende zelfverzekerd op de werkvloer. Je kunt alle gevaarlijke situaties meteen herkennen en natuurlijk voorkomen. Dit geeft jouzelf en je werkgevers een veilig gevoel.