Dit zijn de top 5 damesfietsen

Dat fietsen razend populair zijn, dat weten we al een tijdje in Nederland. We staan er bij onze buurlanden ook om bekend dat we veel fietsen. En dat is natuurlijk ook niet zonder reden, want fietsen is een van de prettigste manieren om ons van a naar b te verplaatsen. Maar omdat fietsen in het algemeen zo populair zijn, ga ik in dit artikel in op welke fietsen er precies populair zijn. In dit geval kijken we naar de damesfietsen. Dit zijn voornamelijk fietsen met een kenmerkend diagonaal frame. Hierdoor hebben damesfietsen een lagere instap en dit maakt het een stuk makkelijk om op te stappen. Door de naam damesfietsen weten we dat we het over dit soort frames hebben, maar in de praktijk kunnen deze fietsen ook net zo goed door heren gebruikt worden. Ook voor hen is het prettig als het opstappen gemakkelijker gaat. 

 

De stadfiets op nummer 1

Nu zijn we aangekomen bij de top 5 van de dames fietsen. Om te beginnen is de stadfiets de nummer een onder de damesfietsen. De stadfiets is namelijk een combinatie tussen een comfortabele en een sportieve fiets. Hij heeft van beide wat weg. Hierdoor kan je je heel gemakkelijk door de stad heen bewegen terwijl hij je ook nog comfort biedt. Deze stadfietsen hebben vaak ook een aantal versnellingen. Op nummer twee staat de elektrische fiets. De elektrische fiets heeft zichzelf de afgelopen jaren heel erg omhooggewerkt naar de top. Waar we voorheen dachten dat de elektrische fiets bedoeld was voor de wat ouderen onder ons, is de elektrische fiets nu ook heel populair onder jongeren en volwassenen. Het is namelijk voor iedereen fijn om wat trap ondersteuning te hebben. Vooral als je wat langere afstanden wil fietsen. 

 

Snelheid

Op nummer drie staat de transportfiets. Deze fiets is ideaal om bijvoorbeeld boodschappen mee te vervoeren. De transportfiets is namelijk steviger dan de gemiddelde fiets. Dit is ook heel handig als je bijvoorbeeld een kinderzitje achterop wilt hebben. Op nummer vier staan de touring fietsen. Deze zijn onder dames ook populair, vooral met het lekkere weer. Met een touring fiets kan je namelijk wat bagage meenemen als je op pad gaat. Maar je kan ook gemakkelijk een lange afstand afleggen. Als je op fietsvakantie wilt is dit ook een ideale fiets. En dan als nummer 5 hebben we de racefiets. Deze heeft misschien niet het kenmerkende frame wat de meeste dames fietsen hebben. Maar ook de racefietsen worden speciaal voor vrouwen gemaakt. Wanneer je zelf opzoek bent naar een nieuwe damesfiets en niet precies weet welk type je nodig hebt, kan je dus even kijken naar de top 5 en kijken welke bij jou past!