Home Lifestyle Twee vakanties in Nederland

Twee vakanties in Nederland

0
Twee vakanties in Nederland

Nederland heeft veel te bieden. Nee, voor een helderblauwe zee en witte stranden moet je hier niet zijn. Maar voor een lekker weekendje weg naar Amsterdam in de meest luxueuze vd Valk hotels of een oase van rust in een huisje in de duinen in Vlieland overnachten moet je hier wél zijn. Er is genoeg te doen, en hier kun je zeker gebruik van maken indien de maatregelen (of je portemonnee) het niet toelaten om het naar het buitenland te gaan. In deze blog word je geholpen met de twee opties voor een vakantie in Nederland. 

Een grote stad

In een grote stad zoals Amsterdam is vanzelfsprekend veel te doen. De Jordaan, de bekendste buurt van de stad, is een van de top bezienswaardigheden in Amsterdam. Gebouwd in de 17e eeuw, was het lang de thuisbasis van de arbeidersklasse immigranten, en de gebouwen hebben veel van hun historische karakter behouden dankzij zorgvuldige renovatie en conserverings inspanningen. In de afgelopen jaren is de Jordaan misschien wel het meest trendy gebied van de stad geworden. Het is gevuld met galeries, eclectische winkels, restaurants en bars waar de beste cocktails worden geserveerd die ik ooit in Europa heb gedronken. Hoewel veel van de bewoners zijn veranderd of vertrokken, kun je nog steeds een écht gevoel krijgen van de geschiedenis van Amsterdam in de Jordaan. Daarnaast kun je natuurlijk lekker uitgaan in Amsterdam, de beste hapjes eten scoren bij een trendy restaurant of bij een authentiek Amsterdams barretje. 

Vlieland

Ook Vlieland zit vol verrassingen. Dit is één van de beste activiteiten op de Waddeneilanden! Een boottochtje maken vanaf Vlieland in de hoop zeehonden te zien is iconisch en super leuk. De meeste Nederlandse Waddeneilanden bieden zeetochten aan, robbentochten genaamd, maar ze zijn het leukst op Vlieland, omdat je hier met een kleine boot gaat, een ‘ribboot’. Dat betekent dat je dicht bij de zeehonden kunt komen zonder ze te storen. En het is mogelijk om ze van ooghoogte te fotograferen, wat geweldige foto's oplevert en daarnaast super uniek is. Ook kun je op Vlieland een mooie wandeltocht maken door een natuurgebied of de duinen en achteraf een drankje doen op een terrasje in de dorpskern. Het is hier gezellig en vrijwel alle oude gebouwen zijn intact gebleven. Het zorgt voor een unieke uitstraling en iedereen is er super vriendelijk. In het dorp kun je ook een fiets huren, aangezien er geen auto’s zijn toegestaan op het eiland.