Even heerlijk ontspannen in het water

Kindling cracker

Een klein beetje luxe, daar mogen we onszelf wel een keer mee belonen. Want een harde werker verdiend ook een mooie beloning toch? Het is natuurlijk heerlijk om een jacuzzi in je tuin te hebben staan en samen met je partner, de kinderen of een keer alleen helemaal te relaxen. Een vervanger van een jacuzzi is een hot tub. Dit lijkt erg op een jacuzzi, maar is compleet van hout. Er wordt gestookt door middel van haardhout, wat het water in de hot tub warm houdt. Hoe meer je stookt, hoe warmer het water. Je zult helemaal tot rust komen in een ontspannende hot tub. Krijg je er al zin in?

Zelf je temperatuur bepalen

Een voordeel van een hot tub is dat je geheel zelf de temperatuur van het water waarin je ligt kunt bepalen. Bij een jacuzzi gaat dit al vaak snel fout. De ene keer is het water te warm, maar kan het water ook snel te heet worden. Iets anders is dat het water bij een jacuzzi al heel snel, heel heet wordt. Met een hot tub wordt dit langzaam aan gedaan zodat het water langzamerhand opwarmt. Door het hout te splijten met een kindling cracker ontstaan er kleine stukken hout waar goed mee gestookt kan worden.

Heerlijk ontspannen

Heerlijk ontspannen, dat is wat je doet wanneer je in een hot tub stapt. Automatisch vergeet je voor een moment al je zorgen en kom je volledig tot rust. ook kun je ervoor kiezen om de kinderen, wellicht samen met vriendjes of vriendinnetjes die ze uitnodigen, te laten spelen in de hot tub. Wel moet je dan opletten met het vuur, maar het belangrijkste is dat jij dan even een heerlijke rust in huis hebt om je eigen ding te doen. Tip! ga niet schoonmaken, anders is alles weer vies als de kinderen weer binnen komen.

Hoe moet ik stoken?

Het is belangrijk dat je bij de aanschaf van een hot tub nadenkt over het materiaal en de stooktijd voor een hot tub. Wat voor soort hout, en hoeveel hout gebruik je om lekker te stoken? Aanbevolen is om normaal brandhout te maken, wat je naar eigen wens kunt gebruiken. Hoe meer hout je in één keer stookt, hoe warmer het water. Met een kindling cracker kloof je het haardhout goed, zodat het hout goed gestookt kan worden. De kindling cracker splijt het haardhout, waardoor er kleinere stukken hout ontstaan wat eerder en beter zal branden. Door kleinere stukken hout te gebruiken duurt het minder lang om goed vuur te krijgen, waardoor de warmte eerder zal overslaan.