Gave vakantie in Griekenland!

Griekenland

Vorig jaar ben ik voor het eerst op vakantie geweest, buiten mijn normale adresjes om. Ik wilde wat meer van de wereld zien, maar hou niet van vliegen, dus dan kom je niet heel ver. Jaar in jaar uit vertrok ik naar ons familiehuis in Frankrijk, tot ik deze zomer besloot wat anders te doen. Ik zag een super goedkope deal voorbij komen en voor ik het wist had ik geboekt: een vakantie Griekenland!

Een bijzonder land

Griekenland is natuurlijk veel in het nieuws geweest de laatste tijd, met de vluchtelingen en de economie. Dat neemt niet weg dat het nog steeds een prachtig land is, die juist nu inkomen uit toerisme erg goed kan gebruiken. Griekenland is namelijk ook goed eten, souvlaki, spanakopita, en de bekende Griekse salade! Overal zitten zwarte olijven op, en het vlees is gigantisch, voor geen geld. De stranden zijn idyllisch in Griekenland, het water blauwer dan je ooit hebt gezien en de zon, nou, daar moest ik al bleke Nederlander even goed aan wennen! De Grieken zijn gewend aan dagen van 30+ graden, ik wist even niet meer waar ik het moest zoeken. Wel grappig, want toeristen pik je er dus zo uit. Wij zijn de roodverbrande mensen met hoedjes en zonnebrillen op, iets te strakke shorts, bikinitopjes op straat en niet te vergeten de slippers.

Tropische temperaturen

De bevolking zelf heb ik voornamelijk gezien in wapperend katoen van lichte kleur, wit en lichtblauw bijvoorbeeld. Ik vroeg me af of het mode is, maar nadat ik een leuke blouse aan wilde doen naar een bar en na één uur al terug naar huis ging om me zwetend en hijgend om te kleden, weet ik dat ze het doen voor comfort. Als je naar Griekenland gaat; neem dan deze tip van mij aan; licht, luchtig, katoen. Wapperende jurken, oversized blouses, katoenen of linnen broeken. Ook raad ik aan iets anders dan alleen slippers te dragen, want Griekenland is heuvelland, heeft ruwe natuur, en niet overal zijn de wegen of stoepen afgemaakt.

Onvergetelijke vakantie

Ik was zelf op vakantie in Corfu, een eilandje aan de kust. Mijn hotelletje, dat een romantisch semi vervallen huisje was op de heuvel, keek uit op de zee. De zonsondergangen waren onverklaarbaar mooi; de bergen die donker afsteken tegen de roze lucht. Breath taking. Ik heb daar kunnen kanoën, zwemmen, zonnen, feesten, wandelen, shoppen, en eigenlijk vooral tot mijzelf kunnen komen. Absoluut een aanrader. Kijk bij uw volgende vakantie even bij de Griekse deals; u zult verrast worden.