Een Iphone scherm reparatie kan soms erg nodig zijn

iphone scherm reparatie

We kennen allemaal het probleem wel, een barst of deuk in je scherm. Een Iphone scherm reparatie is dan wat je nodig hebt. Dat is niet leuk, maar je kan er niet onderuit. Om goed voorbereid te zijn wil je alvast alles weten over een reparatie als deze. Daarom is vandaag de gave actie dat jij precies weet hoe te handelen als jouw Iphone een scherm reparatie nodig heeft. Op deze manier is jouw telefoon zo snel mogelijk weer als nieuw in je broekzak. Lees snel verder om alle informatie over een Iphone scherm reparatie tot je te nemen.

Waar bestaat een Iphone scherm reparatie uit?

Een barst of deuk in het scherm ontstaat vaak alleen door een val op de grond. Helaas laten we onze smartphones veel te vaak uit onze handen glippen. Dat is natuurlijk niet zo gek, want we hebben de apparaatjes bijna de hele dag in onze handen. Een barst in je scherm heeft helaas vervelende gevolgen. Het betekent namelijk vaak dat je het complete LCD scherm moet vervangen, omdat de drie onderdelen aan elkaar verweven zijn. Dat is helaas geen goedkope reparatie, dus bereid je er alvast op voor dat je zeker de portemonnee moet trekken. De reparatie bestaat verder uit het loskoppelen van het scherm en het plakken van een nieuw scherm. Dit is een werkje wat binnen een uur uitgevoerd kan worden.

De onderdelen van een Iphone scherm

Natuurlijk wil je weten waar je Iphone scherm precies uit bestaat. Zo ben jij helemaal op de hoogte als jouw Iphone scherm reparatie uitgevoerd moet worden. Een scherm bestaat uit drie lagen, waarvan het glas de bovenste laag is. Dit beschermt de andere onderdelen van jouw scherm, maar is tevens de schuldige bij een barst. Deze ontstaat negen van de tien keer in het glas. De laag die tegen het glas aangeplakt is, is het multi-touch display. Dit onderdeel is gecreëerd door Apple en was in die tijd revolutionair. Dit kwam omdat het scherm in staat is om op meerdere plekken tegelijk aanrakingen te detecteren. Swipen, scrollen, inzoomen, het was toen allemaal mogelijk. De onderste laag is het LCD scherm, dit is eigenlijk een mini televisie. Hierop worden alle beelden getoond die jij aanvraagt met je vingers op het touchscreen. Een defect kan je nu herkennen, want bij schade aan het glas doen de andere twee onderdelen het nog gewoon. Zit de schade dieper? Dan reageert je telefoon niet op aanrakingen. Zit de schade nog dieper in het LCD scherm? Dan worden de beelden niet meer getoond.