Parketvloer: gave actie voor in je huis

parketvloer

Je houdt ervan of niet, maar een parketvloer maakt je huis helemaal af. Of het kleed je woning helemaal aan. Parketvloer is mooi, sfeervol, gaat lang mee en is goed te onderhouden. Dus waarom zou je het niet doen? Omdat er veel keuze is en je het niet allemaal even goed meer weet? Geen nood, hier leggen we je uit waar je op moet letten zodat jij een gave parketvloer kunt bestellen.

Soorten parketvloeren

Zo op het oog valt het je vast niet op, maar er zijn meerdere soorten parketvloeren. Drie soorten om precies te zijn. Om een keuze te maken, moet je goed kijken wat jij zelf nodig hebt en wat de vloer moet kunnen verdragen. Hier zijn de keuzemogelijkheden. . Als eerste heb je massief parket. Dit bestaat uit houten planken die na het leggen geschuurd en geolied moeten worden. De planken zijn minimaal 6 millimeter dik. De dikste planken kunnen wel 22 millimeter dik zijn. Deze vloer is echt honderd procent hout en dat betekent dat je vloer een zekere luxe uitstraalt. Het grote nadeel is wel dat hout en dus ook het hout in deze vloer, reageert op de omstandigheden. Denk aan vocht, warmte of koude. De tweede soort is lamelparket dat zijn oorsprong vindt in China. De planken worden daar ook geolied omdat olie goedkoper is in China. Dit scheelt uiteraard weer in de prijs. Deze vloer bestaat uit meerdere soorten hout. Het nadeel is dat dit kan gaan bollen. Deze vloer kan niet in combinatie met een vloerverwarming gebruikt worden. En dit type is erg gevoelig voor water. Tot slot is er nog multiplank parket. Ook dit parket bestaat uit meerdere soorten hout, maar het is stevig verlijmd zodat er geen risico is op bollen. Daardoor is een vloerverwarming in combinatie met deze vloer prima en als je eens een flinke plas water morst is dat ook geen probleem.

Nu nog de kleur

Als je weet welke soort parketvloer je wilt, kun je gaan nadenken over de kleur. Want ja, je raadt het al, ook daarin is veel keuze. Heel wat meer dan drie om precies te zijn. Het advies daarin is heel simpel. Kies wat je mooi vindt, waar je je prettig bij voelt. Kies iets dat je voor langere tijd mooi vindt want een vloer ga je niet elk jaar vervangen. Hoe dan ook is parketvloer een gave aanwinst voor je huis. Kijk eens rond en laat je overtuigen.