Multifunctionele kaas

Kaas is misschien wel het meest multifunctionele etenswaar wat we kennen. Je kunt er werkelijk vanalles mee doen. Op hoeveel verschillende soorten manier verwerk jij wel eens kaas in een gerecht? Hieronder beschrijf ik 4 manieren waarop je kaas kunt gebruiken in een maaltijd.

Vooraf

Kaas is uitermate geschikt als voorafje. Neem bijvoorbeeld het moment waarop je voor het eten nog even gezellig een borreltje drinkt. Je kunt dan allerlei hapjes op tafel zetten die goed bij een borrel passen. Blokjes kaas zijn eigenlijk altijd zeer geliefd onder de meeste mensen. Of wat denk je van een toastje of stokbroodje met brie? Er zijn vele mogelijkheden om kaas als voorafje aan te bieden.

Toevoeging

Kaas is een ideale manier om je gerecht nét dat beetje extra te geven. Het is dan ook aan vele gerechten toe te voegen. Denk bijvoorbeeld aan kaas in de vorm van vlokken voor over de carpaccio. Of juist kaas in poeder om over de pasta te strooien. Een ander voorbeeld is geraspte kaas over een ovenschotel. Of neem de gesmolten kaas die heerlijk smaakt over de nacho’s. Als je eens goed gaat nadenken zul je zien dat kaas enorm vaak gebruikt wordt als toevoeging aan de maaltijd om je gerecht nog net even wat lekkerder te maken.

Hoofd

Kaas kan ook heel goed dienen als het hoofdbestanddeel van de maaltijd zijn. Zo kun je bijvoorbeeld een kaasfondue kopen om eens een heerlijk avondje te genieten van eten met kaas in de hoofdrol. Het is zeer de moeite waard om je dan eens te verdiepen in de kaas die je hiervoor aanschaft. Zo kun je bijvoorbeeld na wat soorten kaas vergeleken te hebben raclette kaas kopen. Deze kaas is bijzonder omdat het zo is samengesteld dat er tijdens het smelten geen draden ontstaan. Vervolgens de etenswaren uitkiezen die je in de kaas wilt dopen en voilà. Een heerlijke maaltijd waarbij kaas in het middelpunt staat.  

Na

Kaas kan ook een uitstekend nagerecht zijn. Bijvoorbeeld in de vorm van een kaasplankje welke je kunt nuttigen in combinatie met een portje. Ook cheesecake is een welbekend dessert. Deze bestaat in allerlei soorten smaken, van fruit tot aan koekjes en chocolade. Voor ieder wat wils!

Hopelijk hebben deze 4 manieren waarop je kaas kunt gebruiken in je maaltijd jou ook geïnspireerd. Mocht je écht gek zijn op kaas kun je zelfs proberen een menu samen te stellen waarbij je alle 4 de manieren gebruikt op één avond! Ik ben benieuwd of het je lukt, hoe dan ook: Geniet van de maaltijd!