Voordelig een afvalcontainer huren

Mijn vriendin en ik hebben al heel wat ervaring met verbouwingen. De eerste keer ging er veel mis, maar we leerden met elke klus in ons huis weer iets bij. Je wilt bijvoorbeeld een slimme planning maken, budget hebben voor onvoorziene omstandigheden en je wilt lekker door kunnen werken. Niets is zo vervelend als je klus moeten pauzeren omdat je je afval niet kwijt kunt. Daarom huren we bij grote verbouwingswerkzaamheden zoals het vervangen van een badkamer of een keuken een afvalcontainer. Een afvalcontainer huren is voordeliger dan je denkt, vooral als je gebruik maakt van een goede verhuurder die verschillende soorten containers aanbiedt. Je kunt een afvalcontainer huren voor een week of een paar weken, waardoor je slechts enkele tientjes kwijt bent. Met een puincontainer op je oprit hoef je niet naar de stort. Dat scheelt tijd, geld en energie. Daarom kan ik het zeker aanraden een afvalcontainer of puincontainer te regelen als je van plan bent binnenkort te gaan verbouwen in huis.

Afvalcontainer huren: waar moet je op letten?

Als je kiest voor een afvalcontainer huren zul je op een aantal dingen moeten letten. Het belangrijkste is de soort container. Je mag namelijk niet alle afvalstromen in dezelfde container deponeren. Verwacht je zowel groenafval als bouwafval te willen afvoeren? Dan zul je daarvoor twee aparte containers moeten regelen. In ons geval was een puincontainer voldoende omdat we alleen met puin van de verbouwing te maken hadden. De verhuurder kan je meer informatie geven over het soort afval dat in elke container hoort. Het is verstandig je daarin te verdiepen voor je een container huurt. Zo voorkom je dat je met de verkeerde container zit, of dat je moet bijbetalen omdat je afval niet correct hebt afgevoerd.

Zelf naar de stort rijden

Natuurlijk kun je ook zelf naar de stort gaan met een aanhanger voor afval. Het voordeel is dat je dan wel verschillende afvalstromen kunt afvoeren. Die scheid je immers op het afvalstation zelf. Bij grote hoeveelheden afval raad ik een afvalcontainer huren wel aan. Anders ben je veel tijd en geld kwijt aan het heen en weer rijden naar de stort in jouw gemeente. Wij rijden alleen naar de stort als we een kleine hoeveelheid, divers afval hebben dat we weg willen brengen. Anders is een puincontainer of een afvalcontainer huren een veel betere optie.