Drie tips voor als je iemand mist

Er zijn veel verschillende gevoelens die je verdrietig kunnen maken. Zo kan ruzie er bijvoorbeeld voor zorgen dat je verdrietig bent of als je een tentamen niet gehaald hebt. Maar wat ik toch wel het vervelendste gevoel vindt dat je verdrietig kan maken, is dat iemand missen. Iemand missen is zo’n naar gevoel en vooral omdat je er niets aan kan doen! Het is dan ook heel moeilijk om het gevoel dat je iemand mist los te laten. Maar zoals alle problemen, zijn hier natuurlijk wel tips voor. En die kan ik jullie, als ervaringsdeskundige, maar al te goed geven. Dus heb je tips nodig omdat je iemand mist en van dit vervelende en verdrietige gevoel af wil? Lees dan mjn blog hieronder verder. 

Tip 1: zoek afleiding 

Het verschilt natuurlijk per persoon wat het beste werkt om van het gevoel van iemand missen af te komen. Wat voor mij het beste werkt van al deze tips is tevens mijn eerste tip. Dat is namelijk om afleiding te zoeken. Door je gedachten te verzetten dwalen deze namelijk niet steeds af naar die ene persoon die je mist. Sommige mensen zeggen wel dat afleiding zoeken een beetje vluchtgedrag is, omdat je zodra je geen afleiding meer hebt tóch weer aan die persoon zal gaan denken. Maar daar ben ik het niet mee eens. Ik heb als ik afleiding zoek dat ik besef hoeveel plezier ik zonder diegene kan hebben. Daardoor heb ik elke keer nadat ik afleiding heb gezocht steeds minder dat ‘missende gevoel’! 

Tip 2: het gevoel dat iemand bij je is 

Mocht je mijn eerste tip hebben geprobeerd en dit werkt niet, dan kan je altijd mijn tip twee uitproberen. Mijn tweede tip is namelijk om juist iemand op de een of andere manier bij je te dragen. Op deze manier moet je natuurlijk steeds aan die persoon denken maar heb je ook het gevoel dat iemand bij je is. Dit kan zorgen voor een rustgevend gevoel. Je vindt dan de rust in het gevoel van iemand missen. Je kan dit bijvoorbeeld doen door een kledingstuk van iemand te dragen, een sieraad of iPhone hoesje met foto te laten maken. Want aangezien je je telefoon altijd bij je hebt kan je met Apple hoesjes met foto iemand heel gemakkelijk bij je dragen! 

Tip 3: mediteren

Mijn laatste tips, als de twee voorgaande tips niet werken, is om te gaan mediteren. Door mediteren ben je je juist heel bewust van je gevoelens en probeer je in deze gevoelens te ontspannen. Je zorgt niet dat je ze uit je hoofd zet, maar bent heel bewust bezig met wat je voelt. Sommige mensen kunnen dit als confronterend ervaren en het zou kunnen dat je in het begin moet wennen aan de sterke gevoelens die je voelt. Maar ook heel veel mensen zweren bij mediteren en doen dit zelfs elke ochtend of avond!