Start het najaar seizoen in een nieuwe werkjas

werkjas plaatje

Na een super lange, hete zomer is de septembermaand inmiddels aangebroken en dat betekent dat de herfst er weer aan komt. Het is weer even wennen om na de warmte van de afgelopen maanden weer met regen en lagere temperaturen te dealen. Als je in de bouw werkzaam bent moet je langzaam maar zeker je werkoutfit voor de winter weer op orde hebben. Hoogste tijd dus om op zoek te gaan naar een nieuwe werkjas voor het najaar en de winter.

Rekening houden met het najaar

De afgelopen jaren hebben we gezien dat het weer in september alle kanten op kan. Zo kan het gebeuren dat je tot eind september kan genieten van een heerlijke warme nazomer, maar het kan net zo goed vanaf begin september guur najaarsweer zijn met regen en wind. Aangezien het weer in deze tijd van het jaar heel snel om kan slaan is het slim om je werkjas bij de hand te houden. Deze jas is een kledingstuk dat je volop draagt als je een vakman of –vrouw bent, dus erg belangrijk dat deze tiptop in orde is. Investeren in een nieuwe werkjas is altijd een goed idee als je het najaar seizoen goed wil beginnen.

Goed beschermd in een werkjas

Naast het feit dat je in een werkjas goed beschermd bent tegen de weerselementen in het najaar en de winter is er nog een hele goede reden om er één aan te schaffen. Je bent in een werkjas namelijk optimaal beschermd als je aan het werk gaat. Het houdt je lichaam niet alleen warm, maar het beschermt je huid ook tegen vocht, vuil en schadelijke stoffen. Dit zijn precies zaken die je in de bouw veel tegenkomt, dus het is geen overbodige luxe om je hiertegen te beschermen.

De hele dag te dragen

Nog een groot voordeel is dat een werkjas zeer comfortabel zit. Ook als je veel beweegt zal je merken dat de jas goed blijft zitten en dat hij niet bij de naden trekt. Als je het warm krijgt van de arbeid zal je niet snel zweten doordat de jas goed ademend is. Daarnaast is een werkjas ook heel praktisch, omdat er veel diepe zakken in zitten waar je veel materiaal in mee kan nemen. Zo heb je je spullen goed bij de hand als je met een klus bezig bent. Start het najaar seizoen dus goed en schaf een nieuwe werkjas aan.