3 gave acties voor bedrijven

afvalbak huren

Als bedrijfseigenaar moet je altijd aan allerlei zaken denken. Daar komt nog eens bij dat je vaak tevens rekening houdt met bijvoorbeeld het personeel. Soms heb je jouw handen al vol genoeg en dan blijkt er toch nog iets niet geregeld. Om alle bedrijfseigenaren van Nederland een handje te helpen, heb ik 3 gave acties voor bedrijven verzameld. Of je nou een groot bedrijf hebt of juist een kleintje: deze tips zijn voor iedereen interessant! Ga er daarom maar even goed voor zitten en ontdek zelf welke gave acties misschien wel het verschil kunnen maken voor jouw bedrijf!

Actie 1. Alles weer schoon en fris

Afhankelijk van je exacte werkzaamheden, heb je waarschijnlijk elke maand weer hetzelfde probleem: het bedrijfsafval. Veel ondernemingen zetten hun bedrijfsafval gewoon aan de weg voor de gemeente om op te halen. Dat is echter zonde! Het is veel verstandiger om een afvalcontainer te huren. Daarom noem ik een afvalbak huren als eerste gave actie voor bedrijven. Door zo’n container te huren voor jouw bedrijfsafval, bespaar je op de lange termijn namelijk aanzienlijk wat geld. Bovendien heb jij helemaal in de hand wat voor afval wordt opgehaald, wanneer en hoe vaak. Dat is toch ideaal? Een afvalbak huren als bedrijf is dus met recht een gave actie.

Actie 2. Afwisselende omgeving

Zit je regelmatig in vergaderingen? Moeten er oplossingen komen, maar krijgt niemand die geniale ingeving? In dat geval is het een gave actie om eens te veranderen van omgeving! Door altijd te vergaderen in dezelfde ruimte, raken jij en je medewerkers uitgeput. Er komen geen nieuwe ingevingen en de problemen worden hierdoor niet opgelost. Wat kun je dan doen? Vergaderen op een externe locatie! Wist je trouwen dat zo’n andere locatie niet alleen voor meer inspiratie zorgt? Daarnaast zul je merken dat er ook veel meer concentratie zal zijn tijdens de vergadering. Er is namelijk niemand die toch even iets moet vragen tussendoor en de meeting daarmee onderbreekt. Daarom is een externe vergaderlocatie huren de tweede gave actie voor bedrijven.

Actie 3. Denk aan het personeel

Tot slot wil ik nog even benadrukken dat een goede band met het personeel ook van cruciaal belang is. Zonder vrolijk en goed functionerend personeel ben je als bedrijf nergens. Zet daarom af en toe jouw medewerkers even in het zonnetje. Organiseer bijvoorbeeld een diner met een voorwaarde dat iedereen een cursus gedaan moet hebben. Dan motiveer je het personeel om even bij te leren en beloon je ze met een etentje op kosten van de baas. Degenen die het niet gedaan hebben, mogen niet mee uit eten. Natuurlijk kun je daar zo streng of zo flexibel in zijn als je zelf wilt.