Banen voor een actief lijf

Stilzitten

Sommige mensen zijn gemaakt om de hele dag op een kantoor te kunnen zitten. De hele dag met hun hersenen te kunnen werken en in een stoel in een statische houding de tijd te slijten. Moeilijke sommen, of juist licht administratief werk en de grootste sportieve uitdaging van de werkdag is lopen naar de printer of koffie zetten. Er zijn echter ook mensen die hier totaal tegenovergesteld in zijn. Mensen die totaal niet stil willen of kunnen zitten, mensen die niet met hun hersenen maar met hun handen willen werken of het gevoel hebben hun creativiteit niet kwijt te kunnen in een kantoorbaan. Dat is helemaal normaal en echt niks om je voor te schamen! Je bent niet minder, of slechter of minder slim als je liever met je lijf werkt en wat minder met je hersenen. Dat zegt niks over je niveau, alleen iets over je voorkeur! Ik hoor zelf ook bij de mensen die liever met het lijf werken dan de hele dag stil te zitten. En voor al mijn vrienden en kenissen die dit met mij eens zijn heb ik een lijstje gemaakt van branches en vacatures waar je met je lichaam kan werken.

Tips

Daarbij kan je denken aan:

  • Banen in de sportwereld. Hierbij ben je veel aan het bewegen. Bijvoorbeeld als fysio, of als gymleraar of trainer. Zo gebruik je je lichaam en zie je wel nog veel verschillende mensen, wat het werk afwisselend maakt.
  • Banen in de bouw. Dit is echt een hele brede sector en dat maakt hem daarom mijn favoriet: er zit dus voor iedereen sowieso iets tussen wat je echt zou kunnen liggen. Je kan natuurlijk als bouwvakker aan de slag, maar ook als opzichter, planner, of juist stukadoor of schilderaar. En er is een groot tekort in deze branche, dus ruimte voor onderhandeling! Kijk bijvoorbeeld eens bij de volgende vacatures bouw.
  • Banen in de horeca zorgen gegarandeerd dat jij je dagelijkse stappendoel zal halen. Zeker als je op de vloer werkt in de bediening blijf je topfit. En binnen de hotellerie heb je nog contact met vele soorten mensen uit allerlei landen, waardoor je hersenen getriggerd worden ook andere talen te begrijpen. Een winwinsituatie dus.
  • Ga de verzorging in. Hier werk je veel met mensen maar zit je niet de hele dag achter een computer. Je bent actief bezig en draagt bij aan de zorg van anderen – een dankbaarder beroep is er bijna niet.

Heb jij een leuke, actieve baan die niet in bovenstaande categorieën past? Laat het me weten!