De tuin weer mooi maken na de winter

Het nieuwe jaar komt er bijna aan en als alle oliebollen en glazen champagne zijn opgedronken gaan we vol goede moed het nieuwe jaar in. Dit betekent ook dat weer kunnen uitkijken naar een nieuwe zomer. Voor diegenen onder ons die een mooie grote tuin hebben is het dan ook weer de tijd om de tuin netjes te gaan maken voor de zomer. Want menigeen tuinier kijkt in de winter liever niet te veel naar de tuin om. In de tuin werken is nou niet bepaald iets waar je zin in hebt als het buiten hartstikke koud is. Maar om deze reden zal er aan het begin van de lente veel te doen zijn in de tuin.

Als je in de zomer wilt genieten van de tuin is het dan ook belangrijk dat je op tijd begint met de tuin weer in orde brengen. In dit artikel bespreken we een aantal tips om de tuin weer mooi te maken na de winter.

Puinruimen in de tuin

Als je na de winter de tuin in kijkt zul je waarschijnlijk denken wat een puinhoop. Om deze reden is het dan ook logisch dat je er waarschijnlijk tegenover zult opzien om weer in de tuin te beginnen. Maar toch is het belangrijk dat als je een prachtige zomerse tuin wilt je zo snel mogelijk in de lente al het vuil uit de tuin haalt voordat nieuwe planten beginnen te groeien. Het is daarom een goed idee eerst alles uit de tuin te verwijderen wat dood is en in de weg zit. Als je ook bomen hebt of bijvoorbeeld een tuinhuisje wilt verwijderen omdat het is gaan rotten kun je het beste een puincontainer huren waar je alles waar je vanaf moet in kunt gooien.

 

Bloeiende tuin

Nadat de tuin netjes hebt opgeruimd ben je klaar om weer nieuwe dingen met je tuin te gaan doen om deze er mooi uit te laten zien in de zomer. Vooral als er veel vorst is geweest in de winter zul je waarschijnlijk wat schade hebben opgelopen aan je planten. Het is dan ook belangrijk om dit te herstellen. Een goede manier om de grond sneller te herstellen is door in de winter isolerend materiaal over deze grond te leggen zoals polythene. Daarnaast is het ook een goed idee om mest te gebruiken om de grond en de planten nieuwe voedingstoffen te geven. Op deze manier zul je snel weer een bloeiende tuin hebben.