De beste schoenen voor de zomer

Het warme weer is onderweg en dat betekent: winkelen! Tijd om alles in te slaan zodat jij er deze zomer weer op en top uitziet. Laat de synthetische stofjes maar hangen en kies voor luchtig. Zowel voor je kleding als schoeisel is luchtig een goede keuze. In de winter hebben we het graag lekker warm of in ieder geval behaaglijk, in de zomer willen we ons vrij kunnen bewegen en geen last hebben van belemmeringen wat betreft kleding. Belemmeringen wilden we sowieso al niet. Goed, we weten dat katoen een uiterst geschikte zomerstof is. Maar wat zijn nou goede schoenen in de zomer, behalve de bad slipper natuurlijk. In deze blog vertel ik je wat de beste schoenen zijn voor de zomer.

 

Elegante slipper

Nee, nee ik bedoel natuurlijk niet die bad slipper waar ik het zo net over had. Maar geloof mij een slipper kan zeker elegant zijn. Bijvoorbeeld als je kiest voor een houten zool met nep leren bandje. Met mooi gelakte teennagels is dit een simpele en elegante optie die onder geen enkele zomerse outfit misstaat. Heerlijk als je besluit ’s avonds nog op het terras te gaan zitten maar je wilt niet meer in de hakken klimmen. Plus, in deze schoenen pas je altijd, of je voeten nu zwellen door de warmte of niet.

 

Ingewikkeld sandaal

Sandalen zijn er in alle vormen en maten. Zo heb je muiltjes en Romeinse sandalen. De laatste lijken zoals de naam doet vermoeden op sandalen van de oude Romeinen. Draag deze bijvoorbeeld onder een jurk met een split. Het is vaak eventjes oefenen met alle strikken maar als je dat eenmaal onder de knie hebt, zie jij er als een godin uit deze zomer. Let op: dames, we dragen natuurlijk geen sokken in sandalen. Dat is niet luchtig en niet charmant. Laat die witte sokken dus maar thuis.

 

Simpele espadrille

Ik ben afgelopen zomer zelf helemaal verliefd geworden op deze schoen en draag hem altijd en overal in de zomer. Ik denk dat ik ze nog meer draag dan slippers met het warme weer. Ze zijn goed voor een chique strand look maar kunnen ook heel goed onder een hippe playsuit als je door de stad wandelt.

 

Bescheiden hakje

Met Gabor schoenen heb jij zo jouw zomer hak gevonden. Gabor heeft namelijk een ruim assortiment aan schoenen die heerlijk zijn voor de zomer. Van sandalen tot ballerina’s maar ook hakken. Deze hakken zijn stijlvol zonder overdaad en de hakken zijn vaak niet zo hoog zodat je er eindeloos op kunt rond paraderen.