Stijlvolle bodywarmers voor koude vakanties

Een pietluttig kledingstuk?

Bodywarmers hebben niet altijd het beste imago. Veel mensen vinden bodywarmers lelijk, of pietluttig, burgerlijk en voor oude mensen. Youp van het Hek heeft in een van zijn shows een heel segment over vrouwen die bodywarmers dragen. En hoe dat de meest saaie vrouwen ooit zijn. Het enige wat nog volgens hem nog erger is, is een vrouw die naast een bodywarmer ook nog een rugzak draagt. Als dit voor vrouwen zou gelden is natuurlijke hetzelfde waar voor bodywarmer heren.

Maar volgens ons klopt hier helemaal niets van. Bodywarmers komen in veel verschillende soorten en maten en er zijn tegenwoordig ook hele mooie en stijlvolle bodywarmers te vinden. Ze maken elke zomer hun optrede op de catwalks wanneer de herfstlijnen worden gepresenteerd. Bodywarmers zijn dan ook het ideale kledingstuk voor herfst maar ook lentemaanden. De maanden waar het weer gigantisch wisselvallig kan zijn. Wanneer je de ene dag nog lekker in warme zomertemperaturen zit en de volgende dag in koude wind en regen. In deze tijdsperiode zijn bodywarmers de ideale kleding om bij je te hebben omdat ze zowel zomers als winters gedragen kunnen worden.

Vakanties in de bergen

Een ander handig nut van bodywarmers is voor vakantiegebruik. Natuurlijk is een bodywarmer niet noodzakelijk wanneer je op een strand in de tropen zit, maar voor vele andere zomervakanties zijn ze ideaal. Bijvoorbeeld als je op zomervakantie gaat naar een plek waar de zomers vaak niet zo warm zijn. Voorbeelden hiervan zijn IJsland en Noorwegen of Zweden. Daarnaast gingen ik en mijn familie zelf vaak wandelen in de Zwitserse of Oostenrijkse Alpen. Hier kunnen de zomers heerlijk zijn maar je moet natuurlijk rekening houden met de hoogteverschillen die je gaat ervaren.

Wanneer je nog in het dal wandelt kan het heerlijk warm weer zijn. Het warme weer in combinatie met de lichamelijke inspanning van het wandelen kan ervoor zorgen dat een T-shirt en korte broek genoeg maar wanneer je hoger gaat lopen kan een bodywarmer goed van pas komen. De bodywarmers van Babista bijvoorbeeld zijn stijlvol en perfect voor zowel warme als koude dagen in de Alpen. Met betrekking tot dergelijke bergvakanties zijn ze ook stevig en kunnen ze tegen een stootje. Ze zijn makkelijk te wassen als ze vies worden wat bij het wandelen in de bergen goed van pas kan komen. Ze zitten ook comfortabel genoeg dat ze tijdens een koude kampeernacht gedragen kunnen worden.

Daarom zijn bodywarmers niet de saaie kledingstukken voor oude mensen zoals ze soms bekend staan maar in feite een stijlvol kledingstuk voor de moderne avonturier.