Lichaams positiviteit

Gezond lichaam

We hechten allemaal waarde aan een gezond lichaam. We sporten en proberen gezond en gebalanceerd te eten. Desondanks proberen we ook te genieten van het leven en af en toe te snoepen of van een lekkere volle maaltijd te genieten. Desondanks is er steeds meer druk van de media om een zeer slank en sportief lichaam te hebben. Overal zien we modellen met perfecte gezichten en perfecte lichamen. Vroeger was dit vooral op televisie en magazines maar tegenwoordig worden we er ook constant mee gebombardeerd op social media zoals Instagram, Facebook en Snapchat. Daarom voelen veel mensen die een wat voller figuur hebben zich onzeker. In dit artikel bespreek ik lichaam en geef ik tips om hier mee om te gaan zoals kleding.

Voller figuur

In reactie op de ongezonde en overdreven lichaamsidealen die door Hollywood en fashioncultuur worden verspreid zijn er steeds meer lichaam positieve bewegingen opgekomen die proberen meer normale lichamen als mooi te verspreiden in de cultuur. Een voorbeeld hiervan zijn de reclamecampagnes van het merk Dove die gewoon normale vrouwen laat zien. Daarnaast zijn er ook steeds meer Instagram modellen met wat vollere maten die steeds populairder worden en daardoor ook in grote modeshows en voor fashion merken werken.

Dit heeft al veel geholpen voor vrouwen met wat vollere figuren om een beter zelfbeeld te creëren. Desondanks zijn er toch veel vrouwen die zich niet altijd gemakkelijk voelen. Zeker in de zomer met zomerse kleren zoals jurken die veel huid laten zien voelen veel vollere vrouwen zich ongemakkelijk. Deze jurken kunnen vaak op de verkeerde manier accentueren. Speciaal om deze reden zijn er steeds meer kledingmerken die speciale grote maten jurken ontwerpen. Grote maten jurken zorgen dat de kleding de juiste belijning aanhoudt en de juiste plekken van het lichaam accentueert.

Positief lichaam

De beweging die een positief lichaamsbeeld centraal stelt focust zich niet alleen op vrouwen maar ook op mannen. De kern van de beweging is dat lichamen in alle vormen en maten komen. En dat al deze verschillende lichamen gevierd en geaccepteerd moeten worden. Ze stellen dus dat een specifiek lichaamstype niet het ideaal vormt. Het verschil tussen deze beweging en de beweging die zich meer focust op vet acceptatie is dat de laatste beweging zich vooral opstelt voor dikke mensen. Terwijl de lichaam positieve beweging alle soorten lichamen naar voren willen brengen.

De beweging kent zijn geschiedenis al ver in het verleden en kan worden teruggevoerd naar de victoriaanse tijd in de het midden van de 19e eeuw.