Displayport voor je games en voor onderweg

Displayport

Een displayport is een hele handige aansluiting die je op de meeste computers en laptops kunt vinden. Met de displayport zorg je ervoor dat films afgespeeld kunnen worden op een monitor of ander scherm. Maar je kunt dankzij een displayport ook prima games spelen. De displayport vervoert namelijk zowel beeld als geluid. Hartstikke handig dus. Ook voor onderweg.

Heb ik echt een displayport nodig?

Nou nee, tenzij je dus beeld en geluid wilt afspelen op een scherm. Dan weer wel. Een displayport is momenteel de meest gangbare manier om beeld en geluid over te brengen van een speler naar een ontvanger. Je scherm is in dit geval de ontvanger. Zo kun je met een simpele verbinding met deze kabel op een groot scherm genieten van een film die je op je laptop hebt staan. Dat is bijvoorbeeld heel handig voor films en foto’s die je op vakantie hebt gemaakt. Met z’n allen rond de laptop of zelfs rond je smartphone kijkt gewoon lang niet zo lekker.

Een displayport is ook handig voor onderweg

Als je met de kinderen in de auto stapt, dan weet je dat de eerste ruzie al begonnen is voor je de straat uit bent. Dat kun je heel gemakkelijk voorkomen. Bijvoorbeeld door een schermpje achter de voorstoelen te hangen en een filmpje te streamen vanaf je smartphone. Met Buurman & Buurman, Dora of Frozen in de buurt maken ze echt geen ruzie meer. Natuurlijk heb je dan een smartphone met een flinke bundel nodig, maar ook een displayport. Speciaal voor smartphones kun je gebruikmaken van mini-displayports. Deze kunnen dan weer worden ingeprikt in de schermpjes achter de stoelen. Zo gaan jullie allemaal heerlijk ontspannen op weg. Let it gooooo!

Welke displayport heb ik nodig voor mijn toepassingen?

Het is altijd belangrijk dat je goed kijkt naar de in- en uitgangen van de diverse apparaten die je op elkaar wilt aansluiten. De displayport is goed herkenbaar aan de ene afgeronde hoek. Er zit ook altijd een knopje in de buurt van die uitgang, dit knopje zorgt ervoor dat je de kabel echt goed kunt inpluggen. Je kunt de kabel er pas weer uithalen als je op het knopje drukt. Zo valt de kabel er niet zomaar uit. Ook niet tijdens een verhit potje gamen. Aan de andere kant van de kabel kan het zomaar zijn dat je een andere soort plug nodig hebt. Bijvoorbeeld HDMI. Twijfel je? Neem dan vooral contact op met de klantenservice.
Displayport