Home Gezondheid Ben jij al bekend met de groenlipmossel? 

Ben jij al bekend met de groenlipmossel? 

0
Ben jij al bekend met de groenlipmossel? 

Laatst was ik met de hond bij de dierenarts vanwege zijn Artrose. We zijn al lange tijd op zoek naar een natuurlijke ingrediënt die hem hierbij kan ondersteunen. We hebben tot op heden al het een en ander uitgeprobeerd maar nog niet echt iets gevonden waarbij we daadwerkelijk groot verschil merken. Tot onze dierenarts ons vertelde over de groenlipmossel. Ik had de naam wel eens eerder horen vallen maar had tot op heden eigenlijk geen idee wat voor voordelen deze mossel allemaal met zich mee brengt. We waren in ieder aangenaam verrast toen we op ontdekking uitgingen. Ben jij ook benieuwd naar deze bijzondere mossel? Lees dan snel verder.

Wat is een groenlipmossel?

Een groenlipmossel is een mosselsoort en behoort dus tot de weekdieren. Deze mossel komt vooral voor in extreem schone wateren en schijnt het meest compleet te zijn wat betreft “goede ingrediënten”. Daarnaast gaan deze goede ingrediënten niet snel verloren, zeker niet door verhitting of vriesdroging. Maar wat zijn nu precies deze goede ingrediënten? In de groenlipmossel vinden we onder andere omega 3-vetzuren, furaanvetzuren, glycosaminoglycanen en eiwitten terug. De voordelen van omega 3-vetzuren kennen we inmiddels wel al. Deze vetzuren hebben een ontzettende positieve invloed op het lichaam. Zo is het bijvoorbeeld goed voor de ogen, de huid, de botten, de gewrichten, de hersenen en werkt het ontstekingsremmend. Furaanvetzuren lijken heel erg op Omega 3-vetzuren maar werken nog beter als ontstekingsremmers. Glycosamine wordt gebruikt ter ondersteuning van de botten en gewrichten. En als laatste de eiwitten, die worden door het lichaam voornamelijk gebruikt voor de opbouw en het onderhouden van spieren.

Wie kan deze mossel gebruiken?

De mossel wordt voornamelijk verwerkt tot poeder, die toegediend kan worden bij mens en dier. Ja, je leest het goed! Vooral zowel mens als dier is deze groenlipmossel een ideaal supplement. Vooral dus voor mensen en dieren met artrose kan deze mossel lichamelijk een positieve invloed hebben. Dieren waarvoor dit supplement vooral wordt voorgeschreven zijn honden en katten maar ook voor paarden, al moet hierbij natuurlijk de dosering wel flink worden opgehoogd om hetzelfde effect te behalen. Zowel bij mens als dier wordt er veel positieve lichamelijke veranderingen ervaren en het kan alles behalve kwaad. Mocht je dus zelf artrose hebben of een dier met deze aandoening dan is het zeker het proberen waar. Benieuwd waar de groenlipmossel verkrijgbaar is en wat dit supplement kost? Neem dan snel een kijkje op de website.