Kies een goede videokaart voor de beste gamebeleving

rtx 2080

Als je een gamer bent die de hele scene behoorlijk serieus neemt, zit je bij Nvidia goed. Het merk staat er om bekend dat ze betrouwbaar en innovatief zijn. Ze hebben namelijk te gekke videokaarten op de markt. Wellicht heb je er al het een en ander over gehoord.
Met name de GeForce RTX 2080 zal je aanspreken. Deze videokaart is gebaseerd op de nieuwe Turing-architectuur en brengt ongekende niveaus van realisme, snelheid en effici├źntie met zich mee.
Hierdoor beleef je je games op een hele andere manier dan je tot nu toe hebt gedaan.

Wat kost het?

De grote vraag blijft natuurlijk altijd wat de prijs van iets is. Hoewel Nvidia kaarten op de markt heeft voor elk budget, valt de GeForce RTX 2080 helaas niet in die categorie. De prijs voor deze kaart is vrij hoog en de doelgroep is echt de serieuze gamer die bereid is te investeren in de spullen die hij (of zij) daarvoor gebruikt. De prijzen beginnen ongeveer vanaf 833 euro en lopen door tot 1000 euro. Het is dus belangrijk een verstandige keuze te maken in de kaart die je wilt hebben.

Is dat het waard?

Hoewel de prijs dus wat hoger ligt dan andere kaarten zie je dit uiteraard ook terug in de kwaliteit. De spellen die je gaat spelen zullen er bijvoorbeeld enorm realistisch uit zien. Verder is de snelheid veel hoger dan bij de kaarten met een lagere prijs. Of het dat waard is zal je uiteindelijk zelf moeten beslissen. De ene gamer vindt het de investering dubbel en dwars waard terwijl de andere gamer geen problemen heeft met een iets minder realistische weergave.

Waarom Nvidia?

Nvidia is een bekende producent van computer hardware. Ze zijn voor een belangrijke speler op het gebied van grafische kaarten en chipsets voor moederborden. Om dat nog eens kracht bij te zetten is het leuk om te weten dat ze de grafische chips leveren van de Microsoft Xbox en de Playstation 3 van Sony. Ze weten dus echt wel waar ze het over hebben.

Hoe dan ook is het belangrijk uit te zoeken wat je zelf wilt en belangrijk vindt. Mocht je niet kunnen kiezen, kun je altijd op internet rondkijken om meer informatie bij elkaar te verzamelen. Op internet zijn ook meerdere filmpjes te vinden zodat je kwaliteit van de kaart kan zien en vergelijken met andere kaarten. Ik ben zeer benieuwd welke keuze je zult maken. Ik wens je in ieder geval veel gameplezier!