Een naamketting als persoonlijk en origineel cadeau

Naamketting

Nu het weer het seizoen van de feestdagen is, moeten er ook veel cadeaus gekocht worden. En als ik iets moeilijk vind is het een leuk en persoonlijk cadeau kopen voor mijn vrienden en familie. Met een simpel geurtje of zeepje zit je natuurlijk altijd goed, maar persoonlijk is het niet. Een boek is persoonlijk, maar als je de plank net misslaat beledig je iemand misschien wel! Al met al ben ik dus geen fan van cadeaus shoppen. Totdat een vriendin van mij me wees op een ontzettend mooi en persoonlijk cadeau. Het is wel een idee wat vooral vrouwen leuk zullen vinden, maar ik wil het toch graag met jullie delen! Zo kun je hopelijk je vrouw, vriendin, zus, moeder of dochter verrassen met een prachtig cadeau deze feestdagen! Laat een naamketting maken! Een naamketting zijn er in verschillende soorten. Het standaard idee is dat je een sieraad aanschaft en die dan laat personaliseren door er een naam in te graveren! Zoals ik al zei zijn er verschillende soorten, en hieronder zal ik uitleggen wat voor verschillende soorten naamketting er zijn.

De persoonlijke naamketting

De klassieke naamketting is een simpele ketting met een bedel eraan. Deze bedel kan gegraveerd worden. De bedels zijn verkrijgbaar in verschillende vormen, maar de klassieker is natuurlijk het hartje. Zelf vind ik de cirkel ook erg mooi. Deze bedels zijn in goud, zilver of roségoud verkrijgbaar. Je krijgt er een matchende ketting bij. Doorgaans graveer je een naam in de bedel. Dit kan bijvoorbeeld de naam van de persoon die het cadeau ontvangt zijn. Wat ook veel voorkomt is dat je de naam van een pasgeboren kind of bijvoorbeeld een echtgenoot of overleden familielid graveert. Zo heeft de persoon die het cadeau ontvangt een mooie herinnering. Wat extra leuk is dat je als je een ketting besteld voor een baby, ook een geboortesteen kan uitzoeken. Deze stenen zijn ook bedels en voor elk sterrenbeeld is er een andere geboortesteen

De naamketting ‘intertwined’ voor relaties

Wat ikzelf een prachtige ketting vind is de naamketting, model ‘intertwined’. Deze kettingen hebben verschillende cirkels. Je start vanaf twee cirkels die dus elkaar kruisen. Wat ik zo mooi vind aan deze ketting is dat je bijvoorbeeld de naam van je geliefde er op laat zetten op een cirkel, en je eigen naam op de ander. Doordat de cirkels kruisen symboliseert het een prachtige relatie. Wat je ook kan doen is bijvoorbeeld voor elk van je kinderen een cirkel laten graveren, en die allemaal laten kruisen! Je krijgt niet alleen een prachtige, stijlvolle ketting. Het symbool wat er achter zit vind ik prachtig!