Mijn vrije dag

Ik begon mijn ochtend al vroeg. Mijn wekker ging af om zeven uur in de ochtend. Ik stapte mijn bed uit en kwam er al snel achter dat ik vandaag vrij was. Ik was vergeten mijn wekker uit te zetten. Super slim! Dus ik ging maar naar de keuken omdat ik toch wakker was. Ik zetten een kop koffie voor mezelf en ging aan de tafel zitten. Ik pakte mijn telefoon erbij en ging een beetje scrollen op het internet. Zo stuitte ik op iets interessants. Dat was namelijk dat een op de vijf mensen lijdt aan een vorm van dementie. Dat vond ik een groot aantal en dus begon ik er meer over te lezen.

Alzheimer Nederland

Tijdens het lezen zag ik dat je geld kon doneren aan een stichting die mensen met dementie verder helpt. Zo kwam ik terecht op alzheimer Nederland. Je hebt natuurlijk allerlei verschillende donaties die je kan doen. Denk aan eenmalig doneren, maandelijks doneren, een grote gift, nalaten, schenken met belastingvoordeel, doneren met een giftbox of andere manieren om te steunen. Dit kan bijvoorbeeld heel makkelijk door te doneren via SMS. Dan stuur je een SMS en daarmee doneer je direct drie euro en dat maar eenmalig!

Maandelijks doneren

Maandelijks doneren houdt in dat je maandelijks een bedrag betaalt dat je zelf kan wijzigen en kiezen. Als je bijvoorbeeld een bijdrage van minimaal 25 euro per jaar betaalt, dan ontvang je 3 keer per jaar een magazine. Super leuk toch? Zoals het bekend staat is wetenschappelijk onderzoek wel prijzig en dat kan meerdere jaren duren. Het liefst willen zij een automatische afschrijving, want die geeft ze zekerheid. Wanneer je wilt stoppen met doneren, hoef je maar 1 telefoontje te plegen en dan wordt de bijdrage gelijk stopgezet, zodat je nergens aan vast hoeft blijven zitten.

Doneren met een giftbox

Natuurlijk kan je ook doneren met en giftbox. Maar wat is dat? Nou, dat is heel simpel uit te leggen. Een giftbox houdt in dat je via 3 manieren geld kan inzamelen voor Alzheimer Nederland. Dat kan je natuurlijk helemaal zelf bepalen. Er zijn 3 soorten varianten, zoals een feestje organiseren, een actie organiseren of je kan het ook via een uitvaart organiseren. Doneren voor een belangrijk doel. Op deze manier kunnen meer mensen geholpen worden.

Twee uur verder

Ik kijk op de klok en ik ben ineens twee uur verder. Ik was me helemaal in aan het lezen over het concept doneren. Nu werd het maar eens tijd om de douche in te stappen en misschien even mijn huis op te ruimen. Het is namelijk echt een zooi. Daarna is het tijd voor ontbijt. Aan de slag dan maar!