Verrassende zitplaatsen in huis

Ben jij op zoek naar een verrassende en unieke manier om extra zitruimte in huis te creëren? En vind je het te standaard om ‘gewoon’ een extra stoel te plaatsen? Lees dan hier een aantal leuke opties waar je waarschijnlijk nog niet aan had gedacht. Deze creatieve en praktische zitplaatsen brengen meer variatie in huis en zijn net even anders dan anders.     

Voetenbankje

Tegenwoordig zie je de losse voetenbank steeds vaker terugkomen. Mensen kiezen minder snel voor een bank met een verlengd stuk omdat deze vaak veel ruimte inneemt en geen extra zitplaatsen creëert. Dit voetenbankje wordt vaak los van de bank ergens in het huis geplaatst en kan voor de bank gezet worden wanneer nodig. Hiermee heb je twee vliegen in één klap, omdat dit bankje dus ook gebruikt kan worden om op te zitten. De voetenbankjes zijn verkrijgbaar in verschillende vormen en maten, dus het aantal personen dat je kwijt kunt op deze bankjes verschilt per voetenbank.    

Luxe stoel

Een mooie opvulling in een woonkamer is een luxe stoel of relax stoel. Deze stoel kun je daadwerkelijk gebruiken als stoel en extra zitruimte wanneer je bijvoorbeeld bezoek krijgt, maar je kan het ook als ontspan plek gebruiken waar je lekker onderuit kan zakken en fijn in kunt liggen. Een luxe stoel is naast ontzettend praktisch ook mooi in het design en de inrichting van een woonkamer. Zo’n stoel neemt namelijk vrij veel ruimte in beslag, maar is zeker in een robuust interieur zeer stijlvol.   

Opbergbox

Vaak zie je opbergboxen met een deksel die aan de ene kant gewoon de bovenkant van een opbergbox en aan de andere kant een kussen is. Ook met deze optie vang je twee vliegen in één klap. Een leuke en creatieve zitplek die ook zorgt voor extra opbergruimte voor bijvoorbeeld fleecedekens, tijdschriften of andere spullen. Omdat een opbergbox vrij klein is, is deze heel makkelijk om aan een tafel te plaatsen als extra stoel. Ook deze zijn weer verkrijgbaar in verschillende vormen en maten en kun je dus helemaal in je eigen stijl en interieur aanpassen.  

Eetbank 

Wil jij in je woonkamer een verrassend element toevoegen? Dan kan dit heel makkelijk aan de eettafel. Plaats bijvoorbeeld in plaats van alleen stoelen ook een eetbank aan de tafel. Deze eetbanken zijn zowel verkrijgbaar met rugleuning als zonder rugleuning. Een eetbank heeft een industriële en moderne uitstraling die net even anders is dan anders. Een voordeel van deze bank is dat er meer mensen op kunnen zitten. Wanneer je met stoelen werkt, neemt dat meer ruimte in beslag en heb je dus minder zitplaatsen. Een mooie en stijlvolle manier om meer ruimte te creëren voor je gasten.