Waar moet je aan denken bij een verhuizing?

verhuizen

Veel mensen moeten in hun leven weleens verhuizen. Met verhuizen is vaak veel stress gemoeid, omdat er veel zaken geregeld moeten worden. Verhuizen is echter niet wat mensen dagelijks doen, daarom kan zonder de juiste voorbereiding van alles misgaan. In deze blog zal ik beschrijven waar je allemaal aan moet denken bij een verhuizing.

Verhuisbedrijf inhuren?

Een verhuizing kan je op twee manieren aanpakken. Je kan ervoor kiezen om een verhuisbedrijf in te huren die alle spullen voor jou verplaatst van je oude naar je nieuwe huis. Deze verhuisbedrijven zijn vaak heel duur. Heb je er wel eens aan gedacht om de verhuizing zelf te doen? Als je beslist om het zelf te doen kan je heel eenvoudig een verhuisbus huren. Ook dien je zelf verhuisdozen in elkaar te zetten en deze te vullen met de spullen die je mee wilt nemen naar je nieuwe huis. Soms kan je niet alles meenemen omdat je kleiner gaat wonen. In zulke gevallen kan je ervoor kiezen om een opslagruimte te huren, ook kan je ervoor kiezen om een aantal spullen weg te geven. Een andere optie is de spullen op marktplaats zette, maar dat moet je wel van te voren plannen.

Voorafgaand aan de verhuizing

Voor de dag van de daadwerkelijke verhuizing moet er veel geregeld worden. Zo moet je kiezen of je je contract voor energie wilt meenemen naar je nieuwe huis, of dat je wilt overstappen. Over het algemeen brengt een nieuw huis andere energiekosten met zich mee. Bereken dus goed wat je verwachte verbruik is, zodat je niet voor onverwacht hoge kosten komt te staan. Naast je energieleverancier moet je ook contact opnemen met je televisie-, telefoon- en internet provider. Als je naar een andere stad verhuist zal je wellicht een nieuwe school of kinderdagverblijf voor je kinderen moeten zoeken. Ook is het handig om je werk te informeren dat je gaat verhuizen en een aantal vrije dagen op te nemen, zodat je de dagen van de verhuizing alles in goede banen kan leiden.

Na de verhuizing

Nadat je al je spullen hebt verhuisd zit het zwaarste gedeelte van de verhuizing erop. Je moet er echter nog wel voor zorgen dat je je binnen vijf dagen aanmeldt bij de gemeente van je nieuwe woonplaats. Ook is het leuk om na de verhuizing jezelf even voor te stellen bij de buren. Tot slot dien je nog een housewarming te geven. Want na al dat zware werken heb je wel een klein feestje verdient!